The story about Elin

Alla inlägg den 24 september 2010

Av Elin - 24 september 2010 22:41

Har haft fredagsmys med mig själv. Känns lite lagom patetisk sådär, men det var faktiskt rätt skönt =)


Gratinerade taco-chips, glass  med dumlesås( äntligen kunde jag bota mina sjuka glass-cravings som jag haft hela veckan!) och världens bästa film, Wild Child. Jag kunde sitta och dregla över Alex Pettyfer alldeles tillåtet ;)


bildkälla


http://www.contactmusic.com/pics/la/tropic_thunder_160908/alex_pettyfer_2079110.jpg


Ärligt talat, han kan nog vara den snyggaste någonsin =)

Av Elin - 24 september 2010 16:07

Efter en tur i svampskogen med pappa och en välbehövlig dush kommer nu del 2:



Svensken har en speciell tradition som inte kan skådas i något annat land. Detta kallas midsommar och infaller i Juni varje år. Det regnar alltid denna dag, men trots detta sätter svenskarna blomkransar på huvudet och dansar runt en lång påle klädd i blomster. Danserna är varierade beroende på var i landet man befinner sig, men en typisk dans är när svenskarna hoppar likt grodor runt stången och gestikulerar att blötdjuren saknar öron och svansar.



Svensken är rädd för okända människor. Våga inte tro att du kan le mot någon på stan eller kanske säga hej till en okänd människa. Då lär du bara få en undrande blick tillbaka. Svensken umgås nämligen helst med de människor den känner väl, och skulle svensken ha råkat träffa en ny person, diskuteras det flitigt och omgående med de välkända vännerna.



Rå fisk, hur låter det? Antagligen alldeles underbart för svenskarna då denna maträtt kan skådas på det så kallade julbordet. På detta bord finns även fisk lagd i lut, bröd som doppas i spad från kokt gris och stekt kål blandat med sirap.

Av Elin - 24 september 2010 10:38

Jag har en svenska-uppgift under helgen, som går ut på att beskriva svenskarna i korta punkter. Här är del 1:


Nej, det går inte isbjörnar på gatorna i Sverige. Men under större delen av året är det kallt, så när den första vårsolen kan skådas och temperaturen kryper uppåt 20 grader, kastar svensken av sig kläderna i jakt på solstrålarna. Under denna period kan svensken lätt misstas för en kräfta då hudfärgen är omisskänneligt likt skaldjurets röda skal.



Svensken klagar ofta över hur dyr bensinen är i deras avlånga land. Så fort semestern infinner sig ska dock svensken, utan en tanke på bensinpriser, kasta sig ut på vägarna med en husvagn på släp. Självklart ska hela familjen med på resan och gnäll är förbjudet. Men när 3 veckor av semestern har regnat bort och fem personer sitter inträngda i husvagnen på någon liten småländsk campingplats, kortspelet skitgubbe har spelats 357 gånger och grillkorven har tagit slut, då tillåter sig svensken faktiskt att gnälla.


Punkten ovanför leder oss direkt in på nästa kännetecken, nämligen vädret. När vintern kryper in under huden klagar svensken på hur kallt det är, och hur de så gärna vill ha sommar. När så sommaren och solen infinner sig i Sverige, då klagas det genast på hur varmt allting är och tänk om det bara skulle kunna vara lite svalare? Kort sammanfattat, svensken är aldrig nöjd med vädret.



http://www.vastervik.se/upload/kultur_fritid/Friluftsliv/Kr%C3%A4fta.jpg


OBS! Ej att förväxla med soltärstande svenskar!



Bildkälla


Av Elin - 24 september 2010 09:37

 


Hembakt bröd och hemgjord musli = Helgfrukost!

Presentation

The Story about Elin



En resa som startade den 10 april 2007 och har okänd destination och okänt slutdatum. Så lös biljett, hoppa på resan och följ med genom mitt liv. Genom kurvor och krokar, toppar och dalar, ibland bara platt och ibland genom hisnande äventyr.

Välkommen ombord!

Fråga mig

6 besvarade frågor

Gästboken

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards