The story about Elin

Alla inlägg under december 2010

Av Elin - 22 december 2010 21:34

...då är det jul! Först väntar värsta matlagar-dagen. Jag ska baka bröd, laga gröt, göra Jansson, köttbullar och rödbetssallad imorgon. Därimellan ka jag hinna koka och dekorera lite ägg med.


Dagen börjas nog med att sätta en deg, och sedan hämta tidningen. Sedan ska jag bara njuta av mitt jullov, så sjukt underbart!



För övrigt så var mitt julthé sjukt gott, lite läskigt med eftersmak av svartpeppar dock...


Lollos bild

Av Elin - 22 december 2010 13:32

Äntligen lov! Egentligen är det jul-lan på skolan, men jag känner helt enkelt inte för det ikväll så jag skippar det. Istället ska jag ligga framför tv-n och äta ostkaka och dricka nyinköpt julthé!


Men, lovet ska infiras med:


Dag 22 – Det här upprör mig


Det finns inte mycket som jag blir så upprörd över som tillsatser. Efer att ha läst den hemlige kocken och äkta vara fick jag en rejäl tankeställare. Jag blev kort sagt en tillsatspolis. I stort sett varenda grej som jag handlar eller stoppar i mig har jag läst innehållsförteckningen på i jakt efter onödiga e-medel, färgämnen eller smaktillsatser.


Som följd av detta har jag helt slutat att äta smörgåsskinka( på grund av bland annat rökarom) och jag äter definitivt inte köpekakor lika ofta längre, för att inte säga aldrig. Färdiga köttbullar skulle jag aldrig köpa och jag lusläser majonäsburkarna i affären på jakt efter den med minst tillsatser.


Detta är någon som livsmedelsindustrin borde ta tag i, och det rejält. Man vet inte hur denna coctail av tillsatser egentligen påverkar oss eftersom ingen vet hur de reagerar med varandra. Detta är sjukt läskigt och jag blir galen över hur skolmaten kryllar av tillsatser.



Ja, jag är en tillsatspolis och jag är stolt över det!


http://lindabireseveriksson.blogg.se/images/2009/dsc03572_51435355.jpg


Jag ryser...

Av Elin - 21 december 2010 21:25

Vi jagade julgran föut. Jag skulle kliva in i skogen från vägen och försvann rakt ner i ett dike. Spännande mycket snö där. Tillslut, efter mycket stök, hittade vi en gran som troligen blir fin. Inte lätt att se med all snö på och när det blev mörkt.


Väl hemma satte jag igång med julbak och knäckkokning. Man kommer kunna slå ihjäl folk med min knäck, men mamma sade att lime-varianten blev smarrig. Hon smakade dock innan den stått i kylskåp...


Imorgon ska jag försöka hinna slänga ihop en råglimpa, efter julavslutningen men innan jul-lanet i skolan. Ja, det är bra tidsplanerat här!

Av Elin - 21 december 2010 15:16

Dag 21 – Det här saknar jag


Jag tänker vara ytlig i detta inlägg. Åtminstone i första punkten. Jag saknar nämligen en bra ämnesomsättning. I alla fall så tolkar jag det så eftersom att jag inte kan äta sötsaker när jag vill utan att gå upp 10 kilo på ett halvår.


Jag saknar inte så mycket saker egentligen. Jag har det rätt bra som det är, men självklart finns det alltid saker som kan bli bättre. De saker jag kommer på är rätt banala( såsom förra punkten) och jag klarar mig egentligen utan dem.



Jag saknar även förmågan att smärtfritt ta mig runt höghöjdsbanor, men det kanske ni redan förstod? =)
Bild lånad av Lollo
Av Elin - 20 december 2010 22:06

Dag 20 – Den här månaden


December 2010.

Jag gillar december, såklart för att julen kommer. Det är så mysigt med alla adventsljusstakar och när det faktiskt finns ljus upp i mörkret.

Denna december har dock varit fruktanvärt kall. Jag ska egentligen inte klaga, men minus 23 grader när jag ska vänta på bussen är inte snällt! Nu de sista dagarna innan jul ska jag laga kopiösa mängder mat och godis som kompensation för kylan utanför, och imorgon ska jag jaga rätt på en julgran. Så God jul på er!




Citat av Kristina:

Sara, vi ska aldrig skaffa barn tillsammans. de skulle bil fett fula.


Det är tur att lolcam exiserar, annars skulle meningslösa lektioner inte vara fullt lika roliga...


Av Elin - 20 december 2010 12:00

Lite försenade, men varsegod:


Dag 18 – Min favoritfödelsedag


Jag minns faktiskt ingen speciell födelsedag. Den senaste är ju såklar färskast i minnet, och den var nog lite speciell eftersom jag fyllde 18. Men som sagt, alla födelsedagar är lika bra!


Dag 19 – Detta ångrar jag


Jag ångrar att jag inte ''antog'' en möjlighet som jag hade för några år sedan. Jag undrar hur det hade blivit om jag bara vågat lite mer?


Om man ser till lite mer aktuella händelser så ångrar jag definitivt att jag valde Engelska C som tillvalskurs. Jag har säkert nytta av den längre fram, men just nu känns den bara förjävlig.



Av Elin - 19 december 2010 20:34

Jag är hemma efter den mest underbara helgen någonsin! Mattias var där och igår åt vi löjligt god mat på en Italiensk restaurang. Varför har jag aldrig ätit créme bruleé förut? Vi var även på Liseberg och jag vann choklad första gången jag spelade. Dessutom vann mamma direkt efter på samma hjul =)

Imorse åt vi brunch och pyntade Lollos gran och allt var bara supermysigt!


Imorgon uppdaterar jag helgens luckor!

Av Elin - 17 december 2010 10:05

Dag 17 – Mitt favoritminne


Jag har sjukt många bra minnen, och de flesta inkluderar min familj. Men om jag ska ta ett och skriva om så blir det Azorerna-resan. 2007 var jag, mamma, mina syskon och min brors fru på Azorerna i två veckor. Delfinspaning, varma källor( som luktade ägg), bad i Atlanten och massa chips var bara några saker som den underbara resan innehöll!


     




Lollos bilder


Presentation

The Story about Elin



En resa som startade den 10 april 2007 och har okänd destination och okänt slutdatum. Så lös biljett, hoppa på resan och följ med genom mitt liv. Genom kurvor och krokar, toppar och dalar, ibland bara platt och ibland genom hisnande äventyr.

Välkommen ombord!

Fråga mig

6 besvarade frågor

Gästboken

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards